Sustella Street Parking Garage – Valdosta, GA

Sustella Street Parking Garage – Valdosta, GA

CONTRACTING AGENCY

Valdosta State University

CONSTRUCTION COST

$13,632,000

SIZE

1,165 parking spaces

YEAR COMPLETED

2009

LOCATION

Valdosta State University, Georgia

Result of filter: 1

Projects Category: Projects Category

The Sustella Street Parking Garage is located on Valdosta State University’s main campus in Valdosta, Georgia.  The project provides 1,165 parking spaces, as well as offices for the Department of Parking and Transportation, a rental center for Campus Recreation and a University Police substation.  These service offices wrap the north and east facades of the structure and are elevated above the ground to create a covered arcade space that invites people into the deck and offices.

The garage’s design is consistent with the Spanish Mission style architecture of the campus.  This style was accomplished by enhancing the pre-cast concrete structure with a light sandblasted finish and color, distinct forms at columns, spandrels, vertical circulation and exterior shear walls.  Clay-tile roofs and canopies with ornate wood brackets reduce the scale of the structure.  The use of architectural precast concrete was found to be the most satisfying and economical choice by the design team.

The Sustella Street Parking Garage is located on Valdosta State University’s main campus in Valdosta, Georgia.  The project provides 1,165 parking spaces, as well as offices for the Department of Parking and Transportation, a rental center for Campus Recreation and a University Police substation.  These service offices wrap the north and east facades of the structure and are elevated above the ground to create a covered arcade space that invites people into the deck and offices.

The garage’s design is consistent with the Spanish Mission style architecture of the campus.  This style was accomplished by enhancing the pre-cast concrete structure with a light sandblasted finish and color, distinct forms at columns, spandrels, vertical circulation and exterior shear walls.  Clay-tile roofs and canopies with ornate wood brackets reduce the scale of the structure.  The use of architectural precast concrete was found to be the most satisfying and economical choice by the design team.